Prijsplafond energie

Wat is het prijsplafond voor energie en gas, vraagt u zich wellicht af. Het energieplafond geldt vanaf 1 januari 2023. Voor gas wordt het prijsplafond voor energie maximaal €1,45 per kuub tot een maximaal verbruik van 1.200 kub. Voor andere energie, zoals stroom, geldt eveneens een plafond. Wij leggen u hier uit wat het prijsplafond voor energie is.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

Doe de gratis contract check

Wat is het prijsplafond voor energie en gas?

Wat is het prijsplafond voor energie en gas, en heeft u recht op dit energieplafond? Het goede nieuws is dat dit prijsplafond voor energie en gas geldt voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers, zoals kleinzakelijke bedrijven. Wat is de reden voor het prijsplafond voor energie en gas? Dit is een manier van de Nederlandse overheid om, middels dit energieplafond, de alsmaar hogere energiekosten proberen in toom te houden. Onze experts van Red Mijn Energierekening houden deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Door de ontwikkelingen rondom de oorlog in Oekraïne en de Europese afhankelijkheid van Russisch gas is hier het laatste woord nog niet over gezegd. Daar komt bovendien bij dat de inflatie ook alsmaar doordendert.

Wie zijn de kleinverbruikers?

Onder kleinverbruikers verstaat de Nederlandse overheid niet alleen huishoudens. Ook als u een winkel, kleine maatschappelijke organisatie of vereniging hebt, kunt u rekenen op het energieplafond. Ook zzp’ers kunnen gebruik maken van deze regeling. Twijfelt u of dit voor u geldt? Dan helpen wij u graag met advies over energiekosten. Ook wanneer dit voor uw situatie niet van toepassing is, rekent u op ons voor goedkopere alternatieven.

Schakel onze experts in voor hulp bij het energieplafond

U schakelt ons in voor gedegen advies en voor hulp met uw energiekosten. Zo zijn wij uw partner wanneer u bijvoorbeeld over wilt stappen van energieleverancier. Ondanks het prijsplafond voor energie en gas kan het natuurlijk nog steeds zo zijn dat er wat te besparen valt hiervoor. Wanneer u ons inschakelt, dan helpen wij u energiekosten te besparen. Hoewel het energieplafond geldt voor huishoudens en andere kleine verbruikers, helpen wij u ook graag met advies wanneer u een groter bedrijf heeft en op zoek bent naar zakelijk advies over energie. U bereikt onze specialisten door te bellen naar 085 732 67 11.

20 september 2022: – Prijsplafond
Alles is er op gericht om zo snel als mogelijk is een prijsplafond in te stellen voor energie. Het betreft een tijdelijke maatregel die op 1 januari 2023 moet ingaan en tot het einde van het jaar doorloopt.  Het verder uitwerken van de precieze details van een prijsplafond heeft de hoogste prioriteit van het kabinet en daarvoor is het in overleg met onder andere energiebedrijven en sociale partners

Zit u nu variabel?
Om meer ellende te voorkomen? Wij hebben nu vaste contracten beschikbaar met een looptijd van 12 maanden met een vaste prijs. Dit geeft 12 maanden zekerheid en geen prijsstijgingen. Wees er op tijd bij, zolang de voorraad strekt